QQ190 – Motors continue to accelerate even when throttle is low.

0

Hi QQ. I flew my QQ190 for the first time in about a year the other day. Just been sitting on the shelf. When I arm my motors and select my usual flight mode (airmode/antigravity/horizon) and go to take off, the motors start to accelerate as normal, but then keep accelerating despite my throttle position. eg: if I aim to hover, it will start to hover then very rapidly keep accelerating skywards – the only solution is to drop my throttle to 0 or disarm the motors. I literally need to let it fall to the ground. This happens in all modes (acro, etc.). Prior to this, it flew like an F-16 on rails. I have recalibrated the ESC’s a dozen times, calibrated the accelerometer and re checked all other settings (PID’s etc). In desperation, I updated to the latest Betaflight Calibri_Race 3.5.0, tuned it (without issue) to fly as previous, hoping the upgrade might somehow solve the problem, not so – issue remains. I don’t think it’s the ESC’s as they calibrate fully and successfully on all motors, the motors are pretty much just slaves – could it be the FC signal to the ESC’s?? What confuses me, is that no changes or events happened to it between successful flying and this problem – just time on the shelf. Can I replace the FC in the powercube – could that be the issue. I’m assuming they are still sold and will just slot in place in the powercube – would rather not, but I can’t think what else could be causing this. Any advice much appreciated. Cheers. Jeremy

Anonymous Answered question April 3, 2019
0
Anonymous 0 Comments

Hi Jeremy,  Thank you for posting here.  That is a very strange problem indeed.  It could be possible that your throttle is not calibrated to zero.  Can you take off the props and see what betaflight is telling you it’s doing? Posting screenshots here of the values could help.

I would make sure the radio is calibrated to the Colibri flight controller at the beginning of each flying season either by going through the OSD to initiate calibration, or by holding down the button on the side of the power cube with props off during power on to reset the calibration.

Let me know if that helps you get to the bottom of it!

Again, Thanks for using our ASK forum!

Sincerely,

Anthony

QQ

Anonymous Unselected an answer April 3, 2019
You are viewing 1 out of 5 answers, click here to view all answers.

Question stats

  • Active
  • Views4882 times
  • Answers5 answers